През изминалия уикенд се проведе 49-тото издание на Рали България, което бе последният и най-тежък кръг от календара на БФАС


Екипажът на Green Fox Motorsport Димитър Кондев / Искрен Пондев записаха най-голямото си постижение в своята кариерата, класирайки се на 5-то място в генералното класиране, 2-ро място в клас RC3 и четвърто място при автомобилите с един двигателен мост.

След подобрения по техния Opel Corsa OPC, Кондев / Пондев трябваше да се адаптират максимално бързо към автомобила. В съботния състезателен ден те направиха много бързи преминавания на третата и четвъртата скоростна отсечка по прохода Дюлино-Козичино и това ги премести с цели 11 позиции напред в общото класиране. Въпреки съмненията за технически проблем и явните шумове от техния автомобил, те се хвърлиха още по амбицирани в ралито.

Снимка на Петко Станчев.

В края на съботния ден Димитър Кондев и Искрен Пондев успяха да се доберат на половин секунда зад своите конкуренти в класа – Диана Стоянова / Иванела Иванова с Honda Civic.

В неделния ден Кондев и Пондев за кратко бяха лидери в RC3, но Диана Стоянова и Иванела Иванова си върнаха първата позиция в класа.

За щастие на отбора на Green Fox Motorsport колата издържа въпреки съмненията за технически проблем.

„За мен състезанието мина много добре. Успешно се сработваме с моя навигатор. Въпреки тежките етапи колата ни остана здрава. Раздадохме се на 85-90% от възможностите си, като не сме предприемали излишни рискове. За догодина ще караме в Рали Спринт шампионата и най-вероятно в някой кръгове от Рали шампионата.“, коментира Димитър Кондев след ралито.

Снимка на Петко Станчев.

„Страхотно рали, много тежко и много динамично. Доволни сме от класирането си. Искам да поздравя всички колеги, които взеха участие в това тежко състезание. Благодаря и на публиката, която ни подкрепяше.“, допълни още Искрен Пондев.

Шампионската титла в Българския рали шампионат взеха Мирослав Ангелов / Еди Сивов, класирайки се на първа позиция на Рали България.

За второто място успяха да се преборят миналогодишните шампиони Тихомир Стратиев и Добрин Борисов, а зад тях с абсолютно идентично време се наредиха Христо Атанасов / Марин Иванов.